Wioletta Andersson

2016-02-28
19:41:00

Stor uppdatering

Till en början, scrolla ner till alla hjärtans dag inlägget för att följa det utvecklingen åt rätt håll efter att du läst denna text.
På grund av att vi har fått vänta på rörmokare i över 2 veckor och lite vintersemester har det inte hänt så himmla mycket under en tid. Men nu har det tagit fart igen. Så nu kommer här en stor uppdatering av allt som hittills har skett i kolonin. 
 
Så detta är resten av plastmattan som ska bort. Det tar vi nästa helg. Och det är så här det ser ut nu ungerfär i kolonin.
Ganska fint trägolv faktiskt. Och nu utan spik i.  ;-)
Laminatgolvet borta, och halva plastmattan är också väck. Under plastmattan låg någon typ av vävmatta som var spikade med en himmla massa spik. Alltid lika roligt att dra upp alla dessa spik.
Det otroligt snygga golvet som har sett sina bästa dagar ska också bort och ersättas med något ljusare golv. Detta är i rummet bakom för köket.
Elcentralen just nu. En snabbsäkring. Men inte mycket som är inkopplat, så det gör inget. Elkablarna som ska installeras in i ett nytt elskåp hänger och dinglar lite.
Sista panelen är bortriven. Dåligt med isolering där med. Förvisso är det en innervägg.
Väggen ut mot gården.
Andra sidan om dörren.
Köksväggen och dörrväggens eldragning.
Nu har elektriken varit och fördragit all el i köket. Detta är väggen där köket kommer sitta emot. Plus att alla reglarna är på plats.
Men det fanns i alla fall isolering bakom massoniten.
Ja såklart det var de. Helt upprutet. KUL.
I inväntan på att elektriken ska komma och göra sitt jobb så fortsatte rivningen av panelen i rummet bak om för köket. Få se om det är någon överaskning bakom denna panelen också.
Här har vi förborrat ett hål åt elektriken så att han kan dra igenom alla sladdar till elterminalen.
Här har det nu kommit upp en massa reglar inför att vi ska sätta upp OSBskivor och gipsskivor.
Såhär tjusigt blev det på andra sidan väggen.
Äntligen kom rörmockaren och fixade till rören i köket som går vidare till badrummet. Som ni ser så har vi nu lagt in rören i väggen. Eftersom kylskåpet ska stå i hörnet där rören går igenom väggen, så var vi tvugna att få in rören i vägen bakomför kylskåpet. Haha blev lite rörigt ;-)
Under laminatgolvet låg den här snygga plastmattan.
Som sagt, inte mycket till isolering när all massonit kom bort. Träet man ser är fasadpanelen som sitter på utsidan, fast innifrån.
En liten överaskning dök upp bakom väggen. Ingen isolering. Enligt säljaren skulle kolonin vara vinterisolerad. Tydligen inte.
Otroligt snygga tappeter som fanns bakom panelen.
Här har vi börjat riva ner panelen i rummet bakom köket.
Här har plåtskenor för reglarna, på golv och tak kommit på plats.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: